Recent
Vandaag
14 May 2024

Twitteraccount vergrendeld, hulp gevraagd

Vorige week dinsdag ben ik naar Oekraïne gereisd en heb ik in een paar uur tijd op Twitter ingelogd op WiFi’s in vier verschillende landen. Een dag later was mijn twitteraccount @tiramarit geblokkeerd vanwege “ongewone activiteit op het account.” Om het account te ontgrendelen kan er enkel een link worden gestuurd naar het emailadres dat gekoppeld is aan mijn Twitteraccount.

Nu is dit emailadres een oud hotmailadres dat ik meer dan zeven jaar geleden gebruikte om Twitter aan te maken en waar ik al jaren geen gebruik meer van maak. Om in dit emailadres te kunnen moet ik ook mijn identiteit verifiëren, wat kan door bij Microsoft een formulier in te vullen met vragen als “Wie heb je recentelijk gemaild” en “Wat zijn onderwerpen van emails die je recentelijk hebt gestuurd” – vragen die ik simpelweg niet kan beantwoorden. Na een aantal pogingen dit formulier zo goed mogelijk in te vullen kreeg ik mailtjes van Microsoft dat mijn antwoorden niet genoeg waren om mijn identiteit te bewijzen; het emailaccount kan ik dus niet meer in.

Ik heb de afgelopen week allerlei formulieren op de support-afdelingen van Twitter en Microsoft ingevuld om het probleem uit te leggen, maar Twitter stuurt me telkens een automatisch antwoord en Microsoft lijkt me niet te kunnen helpen. Op de site van Twitter staat dat je zonder toegang tot je opgegeven emailadres simpelweg niet geholpen kunt worden. Mijn Twitteraccount zou ik dus voor altijd kwijt zijn.

Is er iemand die mij op wat voor manier dan ook kan helpen? Ik heb geen toegang tot het emailadres dat gekoppeld is aan mijn Twitteraccount @tiramarit, maar ik kan wel bewijzen dat de website die in mijn Twitterbio staat in mijn bezit is. Ook Twitteraars met wie ik recentelijk ge-DM’d heb zullen kunnen bevestigen dat ik de eigenaar van @tiramarit ben. Ik weet wat privé-accounts mij de afgelopen tijd hebben gestuurd en wat ik via DM heb besproken. Ook het wachtwoord van het account weet ik natuurlijk.

Ik ben de afgelopen zeven jaar dagelijks actief geweest op Twitter, heb 30.000 tweets op mijn account staan en het netwerk dat ik hiermee heb opgebouwd is heel belangrijk voor me. Iemand?

PS Met het delen van de link naar deze blog ben ik ook heel erg geholpen.

Ik ben te bereiken via maritderoij@live.nl, of het (hopelijk tijdelijke) Twitteraccount twitter.com/maritderoij.

Ontvang blogski's via mail